Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Eindafrekening servicekosten komt eraan

1-06-2023

Alle huurders van WoonInvest krijgen in juni 2023 de eindafrekening van de servicekosten. Het kan voorkomen dat huurders extra moeten betalen, sommigen krijgen geld terug. Respectus licht graag een en ander toe.

Onderdeel van de huur

Servicekosten zijn een onderdeel van de huur; daaronder vallen bijvoorbeeld de schoonmaak van en verlichting in hal en trappenhuis, onderhoud van de gemeenschappelijke tuin en de stookkosten en kosten voor water en elektriciteit.

Check uw afrekening servicekosten

U betaalt elke maand een voorschot. Vóór 1 juli berekent WoonInvest de echte kosten. Het kan voorkomen dat huurders extra moeten betalen, sommigen krijgen geld terug. Wie het niet eens is met de servicekosten of de eindafrekening, kan contact opnemen met de klantenservice van WoonInvest en daarna eventueel een uitspraak aan de Huurcommissie vragen.

Procedure

Let op: ook al is er een meningsverschil over de servicekosten, de rekening moet wel altijd eerst worden betaald. Dit gaat niet, zoals de huurbetaling, via automatische incasso. Pas na een beslissing van WoonInvest en/of de Huurcommissie betaalt WoonInvest eventueel te veel betaalde servicekosten terug.

Meer info

Klik op de website van WoonInvest om de opbouw van uw huur in te zien (gaat via beveiligde inloggegevens) of om een uitspraak bij de Huurcommissie aan te vragen.

Terug naar nieuws