Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Energie besparen, simpel uitgelegd

10-11-2022

Het is belangrijk dat informatie iedereen bereikt. Ook als u licht verstandelijk beperkt bent, niet goed kunt zien of de Nederlandse taal niet goed beheerst. De website Steffie.nl legt energie besparen daarom uit op een makkelijke manier.

Makkelijk te begrijpen

Steffie.nl is een website voor mensen met een verstandelijke beperking. Steffie legt onderwerpen niet alleen in geschreven tekst uit, maar ook in gesproken tekst en in beelden. De website wordt ook veel gebruikt in buurthuizen en verzorgingscentra, omdat deze informatie vaak ook geschikt is voor laaggeletterden, mensen die (nog) niet goed Nederlands kunnen lezen, ouderen, zieken en mensen die veel stress ervaren. In samenwerking met de Provincie Zuid-Holland en de Woonbond, is nu ook het thema ‘energie’ te vinden op de website.

Andere vragen

Heeft u vragen over een ander onderwerp? Dan kunt u altijd terecht bij het Sociaal Servicepunt van de gemeente. U kunt hier terecht met al uw vragen of zorgen. Bijvoorbeeld over: leven met een beperking, uw geldzaken, de opvoeding van uw kinderen, relatie(s) en sociale contacten, onderwijs, wonen, zorg en mantelzorg. De dienstverlening van het Servicepunt is bovendien gratis.

Terug naar nieuws