Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Geen flexwoningen, maar definitieve woningen

10-08-2023

De gemeente en WoonInvest onderzochten vijf locaties. Ze keken naar mogelijkheden voor de bouw van flexwoningen. Hoewel bleek dat deze plannen te duur zijn, is er ook goed nieuws. Op een aantal plekken kan de bouw van definitieve woningen versneld plaatsvinden.

Tekort aan woningen

Naast een goede leefomgeving voor onze leden, vindt Respectus het uiteraard belangrijk dat iedereen goed kan leven. We zitten nog steeds met een groot tekort aan woningen, ook in onze gemeente. Respectus is daarom blij om te zien dat de gemeente zijn best doet om met oplossingen te komen.

Grote vraag naar woningen

Wethouder Bremer: ‘De nood is hoog en als gemeente willen we inwoners en spoedzoekers graag een betaalbare woning kunnen bieden. Flexwoningen leken een goede manier om dat snel te realiseren. In de praktijk zitten daar een behoorlijk aantal haken en ogen aan en bleek het niet betaalbaar te zijn. Na het onderzoek naar flexwonen zijn verdere gesprekken gevoerd over andere mogelijkheden en kwamen de woningcorporaties met goede alternatieven: plannen voor definitieve woningbouw en de verbouw van twee locaties tot definitieve, dus permanente, woningen. Alles bij elkaar is dit een mooie stap om zo snel mogelijk meer sociale huurwoningen beschikbaar te krijgen in de gemeente.’

Nieuwe sociale huurwoningen

In Stompwijk komen op de Zustersdijk 18 en op de Van Santhorststraat sociale huurwoningen die snel gebouwd kunnen worden volgens een standaard ontwerp en bouwplan. Als alles loopt volgens plan kan in de loop van 2024 gestart worden met de bouw. Dit traject loopt in goed overleg met de Adviesraad van Stompwijk en ook omwonenden worden betrokken bij de uitwerking van de plannen.

Niet overal mogelijkheden

Met Woonzorgcentrum Haaglanden (WZH) is intensief samengewerkt om de mogelijkheden voor flexwoningen en versnelde woningbouw op de locatie van de Sonneruyter in Voorburg te onderzoeken, helaas zijn beide opties niet haalbaar.

Verbouwen

Naast het realiseren van nieuwe woningen, kijken de organisaties ook naar mogelijkheden voor verbouwen. Zo werkt WoonInvest aan plannen voor de Oude Trambaan 51 en De Tol 32a. Het plan is om de huidige panden om te bouwen tot definitieve eenkamerwoningen. Voor beide locaties volgt een inloopavond. Nadat de plannen verder zijn uitgewerkt en alternatieven van omwonenden zijn onderzocht, volgt een tweede inloopavond. Tijdens deze avond kunnen inwoners hun aandachtspunten en reactie geven op de plannen.

Bron: lv.nl

Terug naar nieuws