Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Hulp bij geldzorgen

18-03-2022

Door de hoge prijzen hebben veel mensen er last van: geldzorgen. Moet u meer uitgeven dan dat er binnenkomt? Of moet de verwarming lager omdat u de energiekosten niet kunt betalen? Wacht niet te lang met het zoeken naar een oplossing. Respectus wijst u graag de weg naar de juiste hulpverlenende organisaties.

PING loket

U kunt iedere maandagochtend in de Bibliotheek aan de Vliet in Leidschendam terecht bij het Persoonlijk IN Geld (PING) loket. Tussen 10:00 en 12:00 uur zitten hier medewerkers van Kredietbank Nederland die advies kunnen geven.

Sociaal Servicepunt

In de bibliotheek is ook het Sociaal Servicepunt. Hier kunt u terecht met al uw andere vragen. Stelt u liever uw vraag via de telefoon of e-mail? Bel het Sociaal Servicepunt via 070 205 70 00 of stuur een e-mail naar info@sociaalservicepunt.nl

Hulp bij geldzorgen

Belt u liever anoniem? Bel dan gratis naar het telefoonnummer 0800 8115. Dit is het nummer van de Nederlandse Schuldhulproute. Medewerkers luisteren zonder oordeel naar uw verhaal en denken met u mee. Zo kunnen ze u verwijzen naar lokale organisaties voor verdere ondersteuning. U kunt ook online met hen chatten via de website van de organisatie.

Geldfit

Zoekt u liever online hulp? Via Geldfit.nl beantwoordt u vijf vragen en krijgt u tips om financieel fit te blijven of te worden. Hier vindt u ook de ervaringen van anderen. Voor ondernemers is er Geldfit Zakelijk.

Zelf aan de slag

Op de website van Startpunt Geldzaken stelt u eenvoudig en anoniem uw eigen geldplan samen. Daarnaast kunt u gebruik maken van de Buddy app op uw smartphone. Hiermee krijgt u beter inzicht in uw bankzaken. De app geeft ook tips en adviezen. De gemeente stelt licenties voor de Buddy app gratis beschikbaar. U kunt een licentie aanvragen via het Sociaal Servicepunt.

Bron: lv.nl

Terug naar nieuws