Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Laat niet zomaar iemand binnen

4-12-2023

Een oplettende inwoner uit Voorburg nam contact op met de gemeente. Ze vertelde dat zij door iemand was gebeld, die een afspraak wilde maken voor het verduurzamen van haar huis. De gemeente waarschuwt inwoners voor oplichters.

Contactgegevens

Respectus wijst u graag op de waarschuwing van de gemeente, zodat u weet waarop u moet letten. De beller zei dat de gemeente het telefoonnummer en adres van de inwoner had doorgegeven. Dat klopt niet. De gemeente deelt nooit zomaar contactgegevens van inwoners met anderen.

Tips van de gemeente

Blijf alert als een bedrijf u belt namens de gemeente. Of als iemand bij u aanbelt, die u niet kent. Laat nooit zomaar iemand uw woning binnen. De gemeente geeft een aantal handige tips:

  • De gemeente belt nooit onaangekondigd bij u aan. Heeft u geen afspraak aangevraagd of een brief ontvangen en komt er toch iemand aan de deur? Laat deze persoon niet binnen en bel de gemeente via 14 070.
  • De gemeente vraagt nooit per telefoon of e-mail om financiële gegevens. Geef dit soort gegevens dus nooit telefonisch af. Blijf daarnaast alert op verdachte links in emailberichten.
  • Vertrouwt u een situatie niet? Zeg het dan. Een medewerker van de gemeente vindt dit geen probleem en gaat samen met u op zoek naar een manier om u gerust te stellen.

Bent u slachtoffer geworden van deze vorm van criminaliteit? Doe dan aangifte bij de politie. U belt hiervoor met 0900 8844.

Terug naar nieuws