Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Nieuw meldsysteem voor schade en hinder op straat

31-10-2023

Respectus vindt leefbare en schone wijken belangrijk. We wijzen u graag op het nieuwe meldsysteem van de gemeente Leidschendam-Voorburg voor schade en hinder op straat. Sinds oktober 2023 maakt u via dit gloednieuwe meldsysteem makkelijk een melding.

Toename meldingen

Het gaat om meldingen over losse stoeptegels of afgevallen grote takken bijvoorbeeld. Wist u dat er jaarlijks meer dan 15.000 meldingen bij de gemeente binnenkomen? Dit aantal neemt jaarlijks toe. Ook met dit groeiend aantal meldingen wil de gemeente haar dienstverlening op peil houden. Daarom ontvangt en verwerkt de gemeente vanaf 12 oktober 2023 de meldingen via een nieuw systeem. Zo moet het voor inwoners makkelijker worden om meldingen te doen en gaat de afhandeling sneller.

Speciaal ontwikkeld voor gemeenten

Het systeem gebruikt open source software die speciaal is ontwikkeld voor en door Nederlandse gemeenten. Momenteel maken meer dan vijftien gemeenten hier gebruik van, waaronder Leidschendam-Voorburg, ’s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag. Hoewel al deze gemeenten hetzelfde systeem gebruiken is het voor iedere gemeente op maat ingericht.

Kunstmatige intelligentie

Het online-meldsysteem maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Op basis van enkele woorden herkent en categoriseert het de melding en stuurt deze direct naar de juiste afdeling. Zo wordt uw melding veelal sneller afgehandeld.

Einde BuitenBeter-app

Vanaf januari 2024 ontvangt de gemeente geen meldingen meer via de BuitenBeter-app. Het nieuwe systeem werkt via uw webbrowser. Het is zo ingericht dat het goed werkt op mobiele apparaten. Dus ziet u een kapotte lantaarnpaal, een losse stoeptegel of een omgewaaide boom? Maak dan een melding via het nieuwe online-meldsysteem! Lukt het niet om uw melding online te maken? Dan kunt u uw melding ook telefonisch aan de gemeente doorgeven via 14 070.

Bron: lv.nl

Terug naar nieuws