Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Ontwikkelingen project Emma

2-05-2022

Huurdersvereniging Respectus is vanaf het begin betrokken geweest bij het opstellen van een Sociaal Plan voor de bewoners binnen project Emma. Dit betreft de Emmastraat, Prins Hendrikstraat en Oranje Nassaustraat in Voorburg. Inmiddels zijn er nieuwe ontwikkelingen.

Betrokkenheid Respectus

Project Emma startte met de aankondiging van WoonInvest dat er renovatieplannen waren, die naderhand - na diverse onderzoeken - zijn veranderd in sloop- en nieuwbouwplannen. Na de aankondiging in december door WoonInvest van de voorgenomen sloopplannen zijn wij ook betrokken bij de werkgroep Nieuwbouw.

Geliefde wijk

In de loop der jaren kregen vocht, tocht en schimmel vat op veel van de woningen. De woningcorporatie ziet sloop en nieuwbouw als de enige (betaalbare) oplossing. Toen de plannen voor renovatie in de loop van het proces veranderd werden in sloop/nieuwbouw   verenigden de bewoners  zich. Zij zetten een bevlogen lobby op voor het behoud en herstel van hun geliefde wijk.

Gemeentelijk monument

Inmiddels heeft de Welstandscommissie de gemeente Leidschendam-Voorburg het advies gegeven de 96 woningen als gemeentelijk monument aan te wijzen om zo een beschermde status te krijgen.

Wij volgen zoals altijd met belangstelling deze ontwikkeling en blijven met de bewonerscommissie in gesprek om haar te ondersteunen in alles wat mogelijk is.

Terug naar nieuws