Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Prestatieafspraken 2022-2025

14-12-2021

Respectus sluit jaarlijks met de gemeente Leidschendam-Voorburg, de woningcorporaties Vidomes en WoonInvest en de huurdersraad van Vidomes prestatieafspraken voor het sociaal wonen af. Voor de periode 2022 tot en met 2025 gaan we aan de slag met betaalbaarheid, beschikbaarheid en nieuwbouw van sociale huurwoningen. 

Sociale thema’s

Voor de periode 2022 tot en met 2025 staan in de afspraken het aantal van 585 sociale (starters)woningen voor jongeren, kwetsbare inwoners en spoedzoekers. 

Om het ouderen en kwetsbare mensen mogelijk te maken langer zelfstandig te blijven wonen komt er een subsidieregeling Collectieve Woningaanpassingen. Het geld daarvoor komt voor de helft van de gemeente Leidschendam-Voorburg en voor de helft van Vidomes en WoonInvest. 

De gemeente, woningcorporaties en huurdersverenigingen gaan meer aandacht besteden aan de bekendheid van Meldpunt Bezorgd bij de inwoners van Leidschendam-Voorburg. Veel bewoners weten niet waar ze een zorgelijke situatie kunnen melden of zijn bang om dit te doen. Vroeg signaleren kan problemen oplossen voor ze erg groot worden, dus het is fijn als buurtbewoners toch aan de bel trekken.

Leefbaarheid en klimaat

De woningcorporaties gaan zich extra inspannen om het wonen in de wijken De Heuvel en Prinsenhof prettiger te maken, onder andere door de aanpak van woonoverlast te verbeteren.

Omdat de gemeente een opdracht heeft om haar inwoners van het aardgas af te laten gaan, kijkt ze samen met de woningcorporaties naar de haalbaarheid van duurzaamheidsprojecten en waar en hoe verschillende alternatieven voor aardgas toegepast kunnen worden

Klik hier om meer te lezen over de prestatieafspraken.   

Terug naar nieuws