Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Respectus draagt bij aan pannenkoekentruck

26-09-2022

De pannenkoek staat natuurlijk bekend als een oer-Hollands lekkernij. In De Prinsenhof was zaterdag 24 september een bijeenkomst in het kader van Burendag. Respectus gaf een financiële bijdrage voor de Pannenkoekentruck.

De bijdrage gaf Respectus vanuit het leefbaarheidsbudget, waarvoor de buurt een WoonIdee instuurde. Respectus beoordeelde de aanvraag positief, omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en elkaar helpen. Gezamenlijke inzet voor de buurt verhoogt de leefbaarheid en gezelligheid. Zeker met zo’n heerlijk pannenkoekenfeest.

Prinsenhofpark

De bijeenkomst vond plaats op Nationale Burendag in het Prinsenhofpark te Leidschendam. Van 12.00-17.00 uur kwamen veel buurtbewoners naar de festiviteiten. Voor de kinderen was er een springkussen, schminken en de lokale dansschool Creasi trad op. 

Informatief feestje

Het buurtfeest werd ook aangegrepen om informatie te geven over het aanbieden van afval en het belang van het niet voeren van vogels. Dit veroorzaakt overlast door meeuwen en ratten in de gemeente. In de gemeente Leidschendam-Voorburg is sinds kort ook een vogelvoerverbod van kracht (zie ook het artikel in Respectus’ HOMEPAGE van september).

Ook was de gemeente aanwezig met informatie over duurzame energie en wat tips om energie te besparen door bijvoorbeeld isolatie. Zeker nuttig in deze dure energietijden.

Sponsoren

De Plus supermarkt en Findik foodmarket sponsorden deze Burendag, met drinken voor de kinderen en lekkere baklava. Ook was er voor iedere bezoeker een lekkere pannenkoek, mogelijk gemaakt door Respectus! Deze Burendag werd behalve door Respectus, mede mogelijk gemaakt door Vlietwensen, Vidomes, Sterk voor Noord en Woej.

Terug naar nieuws