Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Samenwerkingsovereenkomst Respectus en WoonInvest

5-12-2022

Huurdersvereniging Respectus en woningcorpratie WoonInvest sloten op maandag 28 november een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Vroegtijdige informatie voor de huurdersvereniging is daarin een speerpunt.

De vernieuwde samenwerking sluit prima aan bij de nieuwe koers van WoonInvest: 'Samen Wonen'! Carina Mens (voorzitter Huurdersvereniging Respectus) en Peter van Heeswijk (directeur-bestuurder WoonInvest) ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.

Betrokken blijven

Met name op het gebied van informatiedeling zijn heldere afspraken toegevoegd. Zo staat nu vooraf vast bij welke beleidskaders en -richtlijnen de huurdersvereniging vroegtijdig wordt betrokken. Respectus houdt de vinger aan de pols, in het belang van hurend Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Voor zover dit woningen van WoonInvest betreft uiteraard. 

Samen Wonen

Huurdersvereniging Respectus heeft informatierecht, overlegrecht, adviesrecht en agenderingsrecht. Dit is geregeld via de Woningwet. Veel van het werk vindt achter de schermen plaats, maar heeft wel een belangrijke invloed op huurders. Denk aan het huurbeleid of aan plannen voor het slopen of het onderhoud van woningen. Regelmatig heeft Respectus overleg met de directie of medewerkers van WoonInvest. In de samenwerkingsovereenkomst zijn de rechten en plichten van beide gremia vastgelegd. De basis voor een goede samenwerking: samen hard, en waar mogelijk nog beter, werken aan ‘Samen Wonen’.

Terug naar nieuws