Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Sterk voor Noord uitvoeringsplannen

23-09-2022

Taalontmoeting in de wijk, hulp voor aanstaande en jonge ouders, verminderen van afvalproblemen en het stimuleren van goed burencontact. Dit zijn enkele acties uit het programma ‘Sterk voor Noord’, waarin Respectus een van de partners is. 

Het doel van het actieplan is fijn en veilig wonen in de wijken Prinsenhof Hoog, De Heuvel Noord en Amstelwijk.

Uitvoeringsplannen

In de uitvoeringsplannen staan de concrete acties die de partners van het programma in een periode van twee tot drie jaar aanpakken. Er zijn drie uitvoeringsplannen: Jeugd en onderwijs, Financiële zelfredzaamheid en Fijn en veilig wonen.

Ondersteuning jonge ouders

Dit jaar begon het actieprogramma ‘Kansrijke Start’. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om aanstaande en jonge ouders te ondersteunen bij het verzorgen en opvoeden van kinderen. Zo is er op zaterdagmorgen van 9.00 tot 13.00 uur een inloop voor vaders bij De Loopplank (Park Prinsenhof). Hier kunt u terecht met vragen en om andere vaders te ontmoeten. Deze ochtend organiseert Sport en Welzijn.

Nederlands leren

Het Taalhuis van de bibliotheek organiseert nu al op verschillende plekken in de wijk taalontmoetingen met Woej, Sport en Welzijn en het zwembad. Bewoners kunnen hier aan hun taalvaardigheid werken. Ze doen mee aan een leesclub of trekken op met een taalmaatje. Deze activiteiten worden in 2023 nog beter op elkaar afgestemd en op maat gemaakt voor inwoners die de Nederlandse taal willen leren. Mensen die werken, maar moeilijk rond kunnen komen, kunnen op diverse punten terecht. Bekijk op de website van Respectus waar u terecht kunt voor hulp bij geldzorgen

Schoon, heel en veilig Leidschendam-Noord

In 2022 zijn al veel acties gestart, bijvoorbeeld de aanpak van het afval- en ongedierteprobleem in de wijken. Wethouder Bianca Bremer: ‘Dit onderwerp staat voor veel inwoners met stip op nummer één van zaken die zij graag anders zien in hun wijk. De openbare ruimte schoon, heel en veilig houden doen we samen. Het op de juiste manier aanbieden van afval en het voorkomen van zwerfvuil begint bij de bewoners zelf. Samen met Avalex en betrokken buurtbewoners gaan we lessen over afval geven op scholen en organiseren we wijkwandelingen. We kijken ook naar hardnekkige afval dumpplekken, daar gaan we meer op handhaven. Daarnaast komen er meer bakken voor kleding, papier, GFT en glas in de wijken.’

Kansrijke toekomst

Het programma ‘Sterk voor Noord’ is een samenwerking tussen gemeente, bewoners, scholen, corporaties, zorginstellingen en het bedrijfsleven. Met als doel een kansrijke toekomst voor alle inwoners van Leidschendam-Noord. Het college van burgemeester en wethouders legt de uitvoeringsplannen van ‘Sterk voor Noord’ voor aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt hier naar verwachting begin oktober een beslissing over. Kijk voor meer informatie en om op de hoogte te blijven op www.lv.nl/sterkvoornoord.

Werken aan een fijne leefomgeving

Heeft u zelf nog ideeën voor het verbeteren van uw leefomgeving? Denk dan eens aan het leefbaarheidsbudget van Respectus. Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van het budget om uw WoonIdee te realiseren.

Terug naar nieuws