Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Verduurzamingsbudget voor (wijk)verenigingen

14-12-2023

De gemeente stelt geld beschikbaar voor verenigingen om te verduurzamen. Om zo te zorgen voor een groene en toekomstbestendige gemeente. Respectus is blij om te zien dat deze subsidie ook voor wijkverenigingen beschikbaar is.

Verduurzamen

De gemeente wil stimuleren en ondersteunen bij energie besparen, vergroenen en het scheiden en/of opruimen van afval. Jaarlijks komt hiervoor € 15.000 beschikbaar. Dit is opgenomen in het uitvoeringsprogramma duurzaamheid 2023-2026.

Reactie wethouder

‘Verduurzamen is belangrijk voor de gezondheid van mens en dier, de leefbaarheid en lagere energielasten. Iedereen kan hieraan bijdragen. Met deze regeling willen we verenigingen stimuleren om nog meer mee te doen. Bijvoorbeeld door het eigen terrein te vergroenen, regentonnen te kopen, energie te besparen of leden te informeren over duurzaam gedrag’, aldus wethouder Marcel Belt.

Subsidie aanvragen

Sport-, wijk, culturele, maatschappelijke-, en scoutingsverenigingen en stichtingen kunnen de subsidie aanvragen als zij hun vereniging of stichting willen verduurzamen. Het maximum subsidiebedrag is afhankelijk van het aantal leden van de vereniging of stichting.

Fijne leefomgeving

Een fijne leefomgeving is voor Respectus erg belangrijk. Hier hoort duurzaamheid ook bij. Wij verwijzen u daarom graag naar de website van de gemeente voor meer informatie over deze subsidie. Vervang bijvoorbeeld oude lampen voor duurzame ledverlichting in het gebouw van de wijkvereniging of organiseer een duurzame dag. Zo zorgen we samen voor een fijne leefomgeving, nu en in de toekomst.

Terug naar nieuws