Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Verkoop woningen schept ruimte voor verduurzaming

7-02-2024

Respectus juicht de woningverkoop toe die in december heeft plaatsgevonden tussen WoonInvest en 3B Wonen. WoonInvest kan zich hierdoor focussen op het wooncomfort en de verduurzaming van de kerngebieden Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Leidschenveen.

Past in de koers

3B Wonen neemt 23 sociale huurwoningen over in de gemeente Lansingerland. Het gaat hier over verkoop van de huurwoningen aan de Belcampostraat, de Simon Carmiggeltstraat en de Louis Paul Boonstraat. Beide woningcorporaties zien dit als een stap richting het versterken van hun toekomstige koersen. Directeur-bestuurder van WoonInvest, Peter van Heeswijk: ‘De verkoop van deze woningen past in onze koers voor de toekomst. Wij gaan ons meer richten op de kerngebieden Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Leidschenveen. Door deze focus kan WoonInvest efficiënter gaan werken en voor betere resultaten zorgen in de kerngebieden op het gebied van duurzame nieuwbouw en renovaties.’

Betere resultaten

WoonInvest werkt binnen Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Leidschenveen bijvoorbeeldaan verschillende projecten. Onder meer aan de Klaverweide in Voorburg, waar WoonInvest 121 woningen verduurzaamt en onderhoudswerkzaamheden uitvoert. Het gaat bij deze projecten vaak over verduurzaming, onderhoud en renovatie. Met deze projecten belooft WoonInvest dat het wooncomfort stijgt en dat de energie wordt bespaard.

Voordelen verkoop

Ook Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen, benadrukt de voordelenvan de verkoop: ‘Sinds de bouw van deze woningen zorgt 3B Wonen al voor de verhuur, het onderhoud, de financiële administratie en het sociale beheer. Nu, met het verwerven van het eigendom, zet 3B Wonen een nieuwe stap in haar inzet voor de sociale volkshuisvesting in Lansingerland.’

Overgang

De betrokken huurders zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de overdracht. Respectus hoopt op een soepele overgang en continuïteit in hun woonsituatie.

Terug naar nieuws