Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Verleden en toekomst in Leidschendam-Voorburg

23-05-2022

Het thema tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Respectus in mei was ‘Verleden en toekomst in Leidschendam-Voorburg’. Dit sluit mooi aan bij de overdracht van het stokje van Paul Derks naar Carina Mens. Voorzitter en vicevoorzitter van Respectus wisselen de wacht. Tijdens de ALV was er een mooi programma voor de huurders. 

Carina Mens opende de ALV met de mededeling over het overlijden van Cas Hoenstok. ‘We verliezen in hem een uitstekend bestuurslid en een trouwe vriend. Ook drijvende kracht achter Respectus, Paul Derks, is vanwege ziekenhuisopname niet aanwezig. Ik zal het stokje zo goed mogelijk overnemen. Alle leden hebben het financieel jaarverslag ontvangen en op www.respectus.nl is het jaarverslag 2021 over onze activiteiten te lezen.’ Daarna zagen de huurders in een film de highlights van 2021 voorbijkomen. Carina: ‘Dan nu het woord aan de Vereniging Erfgoed Leidschendam. Zij geven een kijkje in het verleden van onze gemeente.’

Woningnood van alle tijden

Diverse prachtige beelden passeerde de revue. Van een oude gravure uit 1648 van de sluiskolk en de scheepswerf Leidsche Dam in 1780, tot beelden van de Venestraat in 1947. ‘Er was toen ook woningnood. En er was wel stromend water, maar dat liep vooral langs de binnenmuren’, vertelde Idsard Bosman van de Vereniging Erfgoed Leidschendam. 

Na de presentatie volgde een aantal officiële vergaderonderdelen en werd onder applaus décharge verleend aan de penningmeester, op voorstel van de kascontrolecommissie. Ook waren er vragen in de zaal vanuit de Prins Frederiklaan en Project De Lanen. Onder meer over branduitgangen en het serviceniveau van WoonInvest, dat te wensen overlaat. Mevrouw Van der Werf meldde zich aan als nieuw (reserve)lid voor de kascontrolecommissie. 

Langer thuis wonen

Daarna een kijkje in de toekomst met GeneratieThuis. Josephine Dries: ‘Het gaat erom u de vraag te stellen: hoe wil ik wonen als ik ouder word? Op www.respectus.nl vindt u een artikel (bron: mijnhuisopmaat.nl), waarin tal van tips staan over veilig en comfortabel wonen. Ook kunt u een test doen hoe veilig uw woning nu is. Josephine noemde de sleutelmomenten voor een eventuele verhuizing, zoals gezondheid die verslechtert of een huis dat te groot wordt. Het is in elk geval verstandig tijdig na te denken over aanpassingen in de woning of inschrijving voor een gelijkvloerse woning. WoonInvest heeft een seniorenmakelaar die u kan bijstaan. Neem daarvoor telefonisch contact op met de klantenservice WoonInvest via 070 301 11 00 of met het klantcontactcentrum van Woonnet Haaglanden via 088 488 70 00.  

Terug naar nieuws