Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Vervolg voor grofvuilproef Prinsenhof

3-03-2022

De proef met vaste aanbiedplekken voor aangemeld grofvuil in de wijk Prinsenhof leverde positieve reacties op. Maar er zijn een aantal verbeterpunten, bijvoorbeeld minder borden bij de aanbiedplekken.

Het idee van de aanbiedplekken is bedacht door betrokken wijkbewoners. Begin dit jaar evalueerde de gemeente de proef samen met bewoners, medewerkers van de Binnenbaan en Avalex. De bevindingen zijn grotendeels positief. De aanbiedplekken zorgen voor de juiste manier van het neerzetten van aangemeld grofvuil. Een van de verbeterpunten is dat iedere plek duidelijk verbonden moet zijn aan een portiek. Daarnaast zien bewoners liever minder borden bij de aanbiedplekken.

Verbonden aan een portiek

Doordat mensen hun grofvuil nu op de aanbiedplek achterlaten blijft de ondergrondse afvalcontainer beter bereikbaar. Daarnaast ligt er nu veel minder vaak grofvuil op de platen van de afvalcontainers. Hierdoor kunnen ze makkelijker geleegd worden. Uit de evaluatie kwam naar voren dat iedere aanbiedplek verbonden moet zijn met een portiek. Dit zorgt voor duidelijkheid bij de bewoners en maakt handhaven makkelijker.

Sterk voor Noord

De grofvuilproef is onderdeel van het programma Sterk voor Noord. Hierin staat de ontwikkeling van alle bewoners in Leidschendam-Noord centraal. Wethouder Juliette Bouw: ‘Het is fijn om te merken dat bewoners actief meedenken en met praktische ideeën komen voor een betere leefomgeving. Dat de proef geslaagd is, laat zien dat we door samen te werken tot mooi resultaten kunnen komen. Partners van het programma Sterk voor Noord en bewoners gaan samen de strijd aan met afvaloverlast.’i

Vervolg

De nieuwe aanbiedplekken zijn straks duidelijk herkenbaar aan een markeringen op de grond. Er wordt nu bekeken of een vaste aanbiedplek bij iedere portiek mogelijk is. Bewoners worden via een brief op de hoogte gesteld van de aanpassingen.

Ook Huurdersvereniging Respectus praat en denkt mee in het versterkingsprogramma voor Leidschendam-Noord. Paul Derks: ‘Wij juichen het toe dat concrete acties als deze grofvuilproef leiden tot leefbaarheid en schonere wijken in onze gemeente.’

Bron: lv.nl

Terug naar nieuws