Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Woningruil in Haaglanden

12-03-2024

Huurders van WoonInvest kunnen van woning ruilen met andere huurders in de regio Haaglanden. De andere huurder mag ook van een andere woningcorporatie huren, om toch van woning te kunnen ruilen. Zo vindt u mogelijk eerder een nieuwe huurwoning die beter bij u past.

Zoeken naar een nieuwe woning

Uw huidige woning is te klein of juist te groot voor u. Of u wilt in een andere wijk of stad gaan wonen. De zoektocht naar een nieuwe huurwoning is niet altijd makkelijk, bijvoorbeeld omdat u nog niet zo lang staat ingeschreven. Wie weet is van woning ruilen dan iets voor u. Woningruil is mogelijk als u een zelfstandige huurwoning huurt van een van de aangesloten corporaties. 

Woning aanbieden

Er zijn een paar eisen waaraan u moet voldoen voordat u uw woning kunt ruilen. Met het aanmeldformulier op Woonnet Haaglanden zet u de informatie van uw woonruimte op een rij en laat u weten wat u zoekt. U stuurt het aanmeldformulier samen met foto’s die u maakt van de woning naar WoonInvest. Na goedkeuring komt uw advertentie maximaal zes maanden op Woonnet Haaglanden.

Win-win

Een woningruil is succesvol als beide partijen daarna in een woning wonen die beter past bij hun situatie. Als u online een huurder vindt die met u wil ruilen, spreekt u af om elkaars woning te bekijken. Bent u daarna allebei nog enthousiast? Vul dan het formulier ‘verzoek tot woningruil’ in. WoonInvest kijkt hiernaar en laat weten of alles is goedgekeurd. Daarna maakt u met de andere huurder praktische afspraken over hoe en wanneer u de woningen overdraagt. Zo woont u misschien binnenkort in de woning waar u al een tijd naar zoekt.

Meer informatie en een overzicht van de deelnemende woningcorporaties vindt u op de website van Woonnet Haaglanden

Terug naar nieuws